top of page
  • csiewers

44. Nummers, nummers en nummers

Eerder schreef ik al een blog over verwarrende begrippen in het appartementsrecht. Bijvoorbeeld servicekosten. Servicekosten in het huurrecht is echt wat anders dan servicekosten in het appartementsrecht. Maar ja, je moet het maar weten. Dit keer iets anders, namelijk nummers.


Het begint allemaal met een kadastraal nummer, bijvoorbeeld:

gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8


Na de splitsing in appartementsrechten ontstaat er een nieuwe reeks nummers, bijvoorbeeld:

gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8 A-1


Nu zijn er dus al twee nummers. Maar dat is nog niet alles. Er zijn ook nog huisnummers. Bijvoorbeeld gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8, plaatselijk bekend Ravellistraat 8, 1010 AA Amsterdam.


Na de splitsing in appartementsrechten ontstaat er een nieuwe reeks huisnummers, bijvoorbeeld: gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8 A-1, plaatselijk bekend Ravellistraat 8-huis, 1010 AA Amsterdam.


De reeks huisnummers hoeft dus niet gelijk te zijn aan de reeks indexnummers in het appartement.


Dan kunnen er nog plaatselijke aanduidingen zijn voor bijvoorbeeld bergingen of parkeerplaatsen. In de splitsingsakte kunnen bergingen en parkeerplaatsen een eigen indexnummer krijgen. Bijvoorbeeld gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8 A-1 en gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8 A-12. Deze zijn dan samen het appartement en de berging.


De berging en de parkeerplaats kunnen ook nog losse nummers krijgen. Bijvoorbeeld het appartement gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8 A-1, de berging gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8 A-12 en de parkeerplaats gemeente Amsterdam, sectie AQ, nummer 8 A-13.


Zo zie je dat een een omschrijving van een appartement uit allerlei verschillende nummers kan bestaan. Je kan ook nog bouwnummers toevoegen, bloknummers en nog heel veel meer. Maar duidelijker wordt het er natuurlijk niet op.






64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

43. Wijziging van de splitsingsakte, hoe zit het?

Verduurzaming van VvE's is nooit actueler geweest. Vaak wordt er verwezen naar het wijzigen van de splitsingsakte om dat mogelijk te maken. Hoe zit dat? In de eerste plaats is er sprake van een bevoeg

42. Mijn proefschrift is openbaar geworden

Vorig jaar op 9 december stond ik te zweten in de aula van de Open Universiteit Heerlen om mijn proefschrift te verdedigen. Dankzij de Stichting ter Bevordering van de Notariele Wetenschap werd mijn p

41. Woningdelen en 6 andere vormen

Platform 31 heeft een heel mooi onderzoek verricht naar het delen van woningen. Je kan het hier vinden: Zeven varianten voor woningdelen - Platform31 | Kennis en netwerk voor stad en regio De 7 van P3

bottom of page